Διάλεξη στο Alterscope

Την Κυριακή στις 16 Μαρτίου του 2014 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι παρουσίασα την παρακάτω διάλεξη.
Στην συγκεκριμένη παρουσίαση μίλησα για τα οφέλη της υπνοσκόπησης, μίας παραλλαγής της ύπνωσης που είναι δική μου τεχνική και για το πόσο συμβάλλει στην διαχείριση του στρές, των εμμονών και ψυχαναγκαστικών συμπεριφορών, την κατανίκηση των φοβιών και άλλων ψυχοσωματικών διαταραχών. Φάνηκε λοιπόν με εύγλωττο τρόπο πως μπορεί να συνδυάστουν αρχαίες θερεαπευτικές πρακτικές στα πλαίσια του μεταμοντέρνου θερεαπευτικού μοντέλου.

Η εναλλακτική υπνοθεραπεία δε βασίζεται στην παθητική αποδοχή υποβολών από τη μεριά του πελάτη, αλλά αντιθέτως εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή του στον εντοπισμό και την διαλεύκανση του προβλήματος. Επίσης κατέδειξα τους περιορισμούς του παραδοσιακού ψυχολογικού μοντέλου και ανέδειξα τη σημασία των ψυχικών και πνευματικών διαστάσεων που διέπουν τις διάφορες διαταραχές.

[responsive_youtube WEA0cz1SBvk]

Το κουτί του παιδικού τραύματος, των περιγεννητικών και προγεννητικών εμπειριών δεν αρκεί για να ερμηνεύσει και να εξηγήσει τα προβλήματα προσαρμογής κάποιων ανθρώπων που καταφεύγουν σε χρόνιες αναποτελεσματικές θεραπείες.

Επεκτάθηκα σε θέματα όπως η επιβίωση της συνείδησης μετά τον σωματικό θάνατο, καθώς και τις περιπέτειες της ψυχής πριν την επόμενη ενσάρκωση της, καθώς και τη σχέση της σύγχρονης φυσικής με την μεταφυσική. Ακόμη και οι σύγχρονες προσεγγίσεις της υπερβατικής και διαπροσωπικής ψυχολογίας δεν λένε τα πράγματα με το όνομα τους.

Αντιθέτως, οι κύριες σχολές της αναδρομικής θεραπείας αποδέχονται την πνευματική διάσταση των ψυχολογικών προβλημάτων.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.